Razowy chleb z siemieniem i słonecznikiem

0 (0 ocen)

Taki piekła moja babcia przed laty. Będę piec chleb codziennie! Jest chrupiący, zdrowy, smaczny.

Składniki:

  • pół kg maki razowej
    pół kg maki krupczatki
    5 dag drożdży
    szklanka słonecznika
    pół szklanki siemienia lnianego
    szklana otrąb
    3 łyżki cukru
    łyżeczka soli
    3 kubki ciepłej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Razowy chleb z siemieniem i słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąki mieszamy, dosypujemy resztę suchych składników, słodzimy i solimy.
  • 2. Drożdże rozpuszczamy w połowie szklanki wody, wlewamy. Wyrabiamy ciasto, dolewając wodę, tyle aby nie lepiło się do rąk. Odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce.
  • 3. Przekładamy do natłuszczonej keksówki, pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Słonecznik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować