Razowo-śliwkowe racuszki

5 (180 ocen)

Racuszki do pyszne, szybkie, tanie i proste danie w którym można się zakochać. Można je przygotować także z innymi owocami, np. jabłkami, bananem.

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 szklanka mąki zwykłej,
    • 1 szklanka mąki razowej,
    • 1 szklanka mleka,
    • 1 łyżeczka cynamonu,
    • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
    • 1 łyżka cukru,
    • 2 jajka,
    • 1 cukier waniliowy,
    • Około 40 dag śliwek,
    • Olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Dania główne

Razowo-śliwkowe racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie sliwek 1. Śliwki myjemy, osuszamy, przekrawamy i wyjmujemy pestki. Każda śliwkę dzielimy na około 4 części.
  • składniki 2. Mąki, jajka, proszek do pieczenia, cynamon, cukier, cukier waniliowy umieszczamy w misce.
  • gotowe ciasto 3. Wlewamy do nich mleko i dokładnie miksujemy.
  • dodanie owoców 4. Dodajemy śliwki.
  • smażenie 5. Na rozgrzanym oleju smażymy porcjami placuszki.
    Gotowe posypujemy cukrem pudrem. Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka razowa Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować