Tosty z chleba razowego z dodatkiem skarmelizowanych prażonych ziaren słonecznika doprawione cynamonem. Propozycja na słodkie śniadanie lub kolację, a także zdrowy deser.
Razowe tosty ze słonecznikiem i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Chleb pokroić na kromki grubości ok. 1 cm (12 sztuk).
Jajka, śmietanę, cynamon i cukier puder dokładnie rozbełtać widelcem.
Słonecznik wymieszać z cukrem kryształem.
Kromki chleba obficie namoczyć w jajku z dodatkami i ułoży w formie (39 x 29) wyścielonej papierem do pieczenia. Na chleb nałożyć porcje mieszanki słonecznika z cukrem. Wierzch polać pozostałą ilością mixu z jajkami.
Piec 15 – 20 min (200 st. C). Podawać na ciepło lub na zimno.
Komentarze