Razowe tosty ze słonecznikiem i cynamonem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tosty z chleba razowego z dodatkiem skarmelizowanych prażonych ziaren słonecznika doprawione cynamonem. Propozycja na słodkie śniadanie lub kolację, a także zdrowy deser.

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 bochenek chleba razowego ze słonecznikiem 480 g (foremkowy - z prostokątnej formy)
    5 jajek
    1 kopiasta łyżka gęstej śmietany 18%
    4 łyżki prażonych ziaren słonecznika łuskanego
    1 łyżeczka cynamonu mielonego
    2 łyżeczki cukru pudru
    1 kopiasta łyżka cukru kryształu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Razowe tosty ze słonecznikiem i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Razowe tosty ze słonecznikiem i cynamonem 1. Chleb pokroić na kromki grubości ok. 1 cm (12 sztuk).
    Jajka, śmietanę, cynamon i cukier puder dokładnie rozbełtać widelcem.
    Słonecznik wymieszać z cukrem kryształem.
    Kromki chleba obficie namoczyć w jajku z dodatkami i ułoży w formie (39 x 29) wyścielonej papierem do pieczenia. Na chleb nałożyć porcje mieszanki słonecznika z cukrem. Wierzch polać pozostałą ilością mixu z jajkami.
    Piec 15 – 20 min (200 st. C). Podawać na ciepło lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jajka Słonecznik Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować