Razowe tagliatelle z mascarpone i orzechami włoskimi

4.5 (140 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Razowy makaron z serkiem mascarpone,orzechami włoskimi i listkami młodej kolendry.Taki obiad wymyśliłam sobie na piątek 13-go.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - razowe tagliatelle-gniazdka (gniazdka-6 sztuk): 6 sztuk
    - serek mascarpone: 250 gramów
    - orzechy włoskie posiekane: 4 łyżki
    - kolendra świeża liście (listki młodej kolendry): 2 łyżki
    - sól morska prowansalska ("Specjalite" firmy "Kamis"): 1 szczypta
    - sól morska jodowana: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Razowe tagliatelle z mascarpone i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron razowy 1. Makaron zagotować w wodzie z dodatkiem morskiej soli bez dodatków i soli prowansalskiej,która zawiera:bazylię,kwiaty lawendy,rozmaryn,kwiaty nagietka,szałwię,majeranek,cząber,miętę.Makaron wyjąć na sito,przełożyć do garnka i do jeszcze gorącego wrzucić serek mascarpone,wymieszać.Wyłożyć na talerze.Posypać siekanymi orzechami włsokimi oraz siekanymi listkami młodych ziół.Proponuję kolendrę,ale mogą być inne pasujące do dania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Serek Orzechy włoskie Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować