Razowe placki z gruszką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

To pyszny i zdrowy posiłek, idealny na drugie śniadanie. Wszystkie składniki wystarczy tylko wymieszać rózgą.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • • ½ szklanki maślanki,
    • 1 jajko,
    • 1 łyżka cukru/ksylitolu,
    • ¾ szklanki mąki orkiszowej razowej (typ 2000),
    • ¾ łyżeczki sody oczyszczonej,
    • 1 gruszka,
    • DODATKOWO:
    • 2 łyżki oleju do smażenia,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Razowe placki z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z gruszki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w małą kostkę.
    Do miski wbijamy jajko. Dodajemy maślankę oraz cukier/ksylitol i mieszamy rózgą. Następnie dodajemy mąkę orkiszową i sodę, mieszamy. Na końcu dodajemy gruszkę i mieszamy do połączenia.
    Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy placki na rumiano z obu stron na wolnym ogniu. Obracamy je ostrożnie. Podajemy je same, polane syropem klonowym lub oprószone pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka orkiszowa Gruszki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować