Razowe pierogi z białym serem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

ciekawy smak dzięki mące razowej

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 czubata szklanka mąki pszennej
    1 szklanka mąki razowej
    1 szklanka gorącej wody
    1 łyżka oleju
    szczypta soli

    Farsz:
    4 garści świeżego szpinaku
    200 gr białego sera półtłustego
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masła
    sól, pieprz

    1-2 cebule
    olej
    szczypta soli

Razowe pierogi z białym serem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto.
  • 2. Szpinak opłukać, pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek przecisnąć przez praskę i podsmażyć na maśle, dodać szpinak i podsmażyć jeszcze około 2-3 minuty.
  • 3. Ser rozgnieść widelcem i wymieszać z przestudzonym szpinakiem. Doprawić do smaku solą, pieprzem.
  • 4. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na oleju, posolić do smaku.
  • 5. Ciasto rozwałkować, pokroić na kawałki, nakładać porcje farszu i lepić pierogi.
  • 6. Gotować w chwilę w osolonej wodzie. Podawać ze smażoną cebulką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy