Razowe naleśniki z serem i wiśniami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Naleśniki pełne mikroelementów. Połączenie smaku wiśni, sera i czekolady tworzy poezję smakową, której nie można się oprzeć. Lubię naleśniki, za każdym razem staram się wymyślać inny rodzaj.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 l mleka
    2 jajka
    szczypta soli
    1 łyżka cukru
    3 łyżki mąki pszennej razowej
    1 łyżka otrąb pszennych
    mąka pszenna(tyle, aby konsystencja była jak na naleśniki)
    1 łyżka oleju
    250 g sera twarogowego
    2 łyżki śmietany
    1-2 łyżki cukru pudru
    wiśnie ze słoika
    cukier wanilinowy
    100 g czekolady mlecznej
    2 łyżki mleka lub śmietanki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Razowe naleśniki z serem i wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka, mąki, otrąb, jajek, cukru, soli i łyżki oleju zrobić ciasto naleśnikowe, odstawić na chwilę.
  • 2. Zmielony twaróg wymieszać ze śmietaną, cukrem, cukrem wanilinowym oraz odsączonymi wiśniami.
  • 3. Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej dodając 2 łyżki mleka lub śmietanki.
  • 4. Usmażyć naleśniki, nakładać farsz, składać w koperty, polać roztopioną czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Twaróg Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować