Razowe naleśniki z serem i jeżynami oraz malinami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dodatek otrąb i mąki razowej sprawia, że zwykłe naleśniki staja się potrawą dla zdrowia i urody.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 l mleka
    2 jajka
    szczypta soli
    1 łyżka cukru
    3 łyżki mąki pszennej razowej
    1 łyżka otrąb pszennych
    mąka pszenna (tyle, aby konsystencja była jak na naleśniki)
    1 łyżka oleju
    Nadzienie:
    250 g sera twarogowego
    2 łyżki śmietany
    1-2 łyżki cukru pudru
    1 szklanka jeżyn i malin
    cukier wanilinowy
    olej do smażenia
    bita śmietana do dekoracji




Razowe naleśniki z serem i jeżynami oraz malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka, mąki, otrąb, jajek, cukru, soli i łyżki oleju zrobić ciasto naleśnikowe, odstawić na chwilę.
  • 2. Zmielony twaróg wymieszać ze śmietaną, cukrem, cukrem wanilinowym, zmiksowanymi jeżynami i malinami.
  • 3. Upiec naleśniki, posmarować nadzieniem, złożyć i udekorować bitą śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy