Zapiekanka powstała bardzo spontanicznie, robi się ją ekspresowo, a znika jeszcze szybciej. Po kuchni roznosi się fantastyczny zapach, a smakuje wybornie. Aromat pieczonego chorizo jest boski!
60 min
Składniki:
Składniki:
20 dag makaronu razowego
10 plastrów chorizo
2 ząbki czosnku
1-2 pomidory
10 plastrów sera żółtego
sól
pieprz
bazylia
masło do wysmarowania formy do pieczenia
Razowa zapiekanka z chorizo i beszamelem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
1. Makaron ugotować al dente wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić. Żaroodporną formę do zapiekania wysmarować masłem i kolejno układać: połowa makaronu - pomidory w plastrach - czosnek w plastrach - połowa chorizo- połowa żółtego sera - druga połowa makaronu - sos beszamelowy - druga połowa sera - pozostałe plastry chorizo - bazylia
2. Zapiekać w rozgrzanym do 175 C piekarniku przez 30 minut.
Komentarze