Razowa zapiekanka z chorizo i beszamelem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zapiekanka powstała bardzo spontanicznie, robi się ją ekspresowo, a znika jeszcze szybciej. Po kuchni roznosi się fantastyczny zapach, a smakuje wybornie. Aromat pieczonego chorizo jest boski!

  • 60 min

Składniki:


  • Składniki:

    20 dag makaronu razowego
    10 plastrów chorizo
    2 ząbki czosnku
    1-2 pomidory
    10 plastrów sera żółtego
    sól
    pieprz
    bazylia
    masło do wysmarowania formy do pieczenia

Razowa zapiekanka z chorizo i beszamelem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    1. Makaron ugotować al dente wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić. Żaroodporną formę do zapiekania wysmarować masłem i kolejno układać: połowa makaronu - pomidory w plastrach - czosnek w plastrach - połowa chorizo- połowa żółtego sera - druga połowa makaronu - sos beszamelowy - druga połowa sera - pozostałe plastry chorizo - bazylia
    2. Zapiekać w rozgrzanym do 175 C piekarniku przez 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy