Ravioli orkiszowo - amarantusowe z warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Ravioli odmienione, ciasto powstało ze zdrowych mąk, a farsz zrobiłam min. z serem pleśniowym i czerwoną papryką, a żeby było jeszcze pożywniej i zdrowiej do towarzystwa dodałam bulgur.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • CIASTO:
    - mąka orkiszowa: 300 gramów
    - mąka z amarantusa: 100 gramów
    - zimna woda: 100 mililitrów
    - jajka (organiczne): 3 sztuki
    - sól morska: 0.5 łyżeczki
    FARSZ::
    - szpinak (swieży): 300 gramów
    - ser pleśniowy: 300 gramów
    - kasza bulgur (przed ugotowaniem): 200 gramów
    - cebula: 2 sztuki
    - papryka (najlpiej czerwona): 2 sztuki
    - sól morska: 0.5 łyżeczki
    - pieprz kolorowy: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko Ser

Ravioli orkiszowo - amarantusowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ravioli orkiszowo - amarantusowe z warzywami 1. Wszystkie składniki na ciasto umieść w dużym naczyniu i zagnieść ciasto.
  • 2. Następnie, podzielić ciasto na 4 lub 6 części, odłożyć i przykryć lnianą ściereczką na przynajmniej 30 minut.
  • Ravioli orkiszowo - amarantusowe z warzywami 3. W międzyczasie:
    Ugotować kaszę w/g wskazówek na opakowaniu.
  • 4. W głębokiej patelni zagotować wodę i na ok 5 minut, wrzucić do niej wymyty szpinak. Wyjąć przecedzić i odstawić.
  • Ravioli orkiszowo - amarantusowe z warzywami 5. Paprykę i cebulę pokroić i udusić do miękkości.
  • 6. Ser pokroić na małe kawałki.
  • Ravioli orkiszowo - amarantusowe z warzywami 7. Kiedy warzywa i kasza ostygną wszystko dobrze razem połączyć i przyprawić.
  • 8. Ravioli. Po upływie 30 minut, na posypanej mąką stolnicy rozwałkować każdy kawałek i na połowę z nich, w równych odstępach nakładać po łyżce farszu.
  • 9. Przykryć ciasto z farszem innym, rozwałkowanym kawałkiem, a przestrzenie pomiędzy farszem przycisnąć palcami. Używając radełka wyciąć kwadraty - ravioli.
  • Ravioli orkiszowo - amarantusowe z warzywami 10. Ravioli wrzucać na wrzącą, osoloną wodę i gotować 5 minut od czasu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać z ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować