Rava kesari

0 (0 ocen)

Deser kuchni indyjskiej

Składniki:

  • 300 ml mleka
    15 dag cukru
    kilka nitek szafranu
    3 suszone morele
    4 łyżki ghee (masło klarowane)
    15 dag kaszy manny
    200 ml wody
    kilka kropel barwnika spożywczego czerwonego albo pomarańczowego

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rava kesari - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko wraz z wodą przelej do garnka. Dodaj cukier, oraz szafran. Zagotuj, po czym zmniejsz ogień i gotuj przez ok. 1 minutę. Odstaw na bok.
    Morele pokrój w paseczki.
    Kaszę mannę podsmaż na maśle klarowanym, Następnie dodaj mleko, barwnik spożywczy i morele. Cały czas mieszając gotuj przez ok. 3 minuty, aż masa zgęstnieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować