Ciasto francuskie można wykorzystać na wiele sposobów i na słodko i na wytrawnie. Dzięki niemu możemy szybko zrobić przekąskę, przystawkę na przyjęcie, urodziny, imieniny i na wiele innych okazji.
50 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
ser topiony w plasterkach
ketchup
1 duszona pierś z kurczaka
3 pieczarki
sól, pieprz, oregano
garść posiekanego szczypiorku
papier do pieczenia
Rameczki z ciasta francuskiego na wytrawnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzewamy do temp 200 stopni. Blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Cisto francuskie kroimy w kwadraty - prostokąty a następnie zaginamy brzegi tworząc rameczki. Środek smarujemy ketchupem i kolejno kładziemy pokrojony filet z kurczaka w kosteczkę, pokrojone w plasterki pieczarki. Całość posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem czarnym. Na wierzch kładziemy plasterki sera topionego i posypujemy oregano. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15-20 min. Po wyjęciu polewamy ketchupem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Gotowe.
Komentarze