RAMECZKI z ciasta francuskiego na wytrawnie

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ciasto francuskie można wykorzystać na wiele sposobów i na słodko i na wytrawnie. Dzięki niemu możemy szybko zrobić przekąskę, przystawkę na przyjęcie, urodziny, imieniny i na wiele innych okazji.

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    ser topiony w plasterkach
    ketchup
    1 duszona pierś z kurczaka
    3 pieczarki
    sól, pieprz, oregano
    garść posiekanego szczypiorku
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Rameczki z ciasta francuskiego na wytrawnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do temp 200 stopni. Blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Cisto francuskie kroimy w kwadraty - prostokąty a następnie zaginamy brzegi tworząc rameczki. Środek smarujemy ketchupem i kolejno kładziemy pokrojony filet z kurczaka w kosteczkę, pokrojone w plasterki pieczarki. Całość posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem czarnym. Na wierzch kładziemy plasterki sera topionego i posypujemy oregano. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15-20 min. Po wyjęciu polewamy ketchupem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować