Rajskie jabłuszka w syropie

4 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To czy są pyszne, to mam mieszane uczucia, ale są na pewno śliczne. Malutkie, urocze, mają piękny kolor i mogą być fajną ozdobą deserów, tortów.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • rajskie jabłuszka dowolna ilość
    2 szklanki wody
    8 łyżek cukru
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Rajskie jabłuszka w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłuszka wybrać ładne, zdrowe. Nie obrywać ogonków. Umyć i powkładać do wyparzonych słoiczków. Wodę zagotować z cukrem. Zalać syropem owoce. Słoiki zakręcić. Na dno sporego garnka położyć ściereczkę. Wstawić słoiki i nalać ciepłej wody ( bo słoik są ciepłe, żeby nie popękały ) pod nakrętkę. Postawić na gazie. Gotować 20 min od zagotowania wody. Słoiczki wyjąć, odwrócić do góry dnem i wystudzić. Gotowe.
    Używać np. do dekoracji tortów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować