Ragout z wątróbki i żołądkow drobiowych

  • wyświetlono: 819 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przepis z XIV wieku. Pochodzi z książki kuchnia średniowieczna.

20190925_154312
  • 8 porcje
  • 90min
  • Średni

Składniki

Po 250 g. Wątróbki i żołądkow drobiowych.
3 żółtka
100 g boczku
Pół łyżeczki mielonego cynamonu
Łyżeczka mielonego imbiru
2 mielone goździki
200 ml. Białego wina
1 cebula
Oliwa
Sól
Pieprz
Szklanka tłustej śmietany

Sposób przygotowania przepisu:

Ragout z wątróbki i żołądkow drobiowych

  • 1. Żołądki gotujemy do miękkości w 1,5 litra wody zmieszanej z winem. Dodajemy wątróbki i gotujemy jeszcze 5-10 minut. Wyjmujemy podroby z wywaru, siekamy i podsmażamy na oliwie z boczkiem pokrojonym w kostkę i cebula. Dodajemy przyprawy, rozbite widelcem żółtka, śmietanę. Dolewamy wywaru z gotowania , do uzyskania pożądanej konsystencji.

Porady

Gulasz Podajemy z kaszą

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Ragout z wątróbki

Komentarze

Podobne przepisy

Wątróbka pieczona z jabłkami i cebulą

Dodane przez: zielonakuchniablog

Wątróbka pieczona z jabłkami i cebulą

Soczysta i pyszna wątróbka w otoczeniu...

wątróbka z pieczarkami i mascarpone

Dodane przez: kasiunia860

WĄTRÓBKA Z PIECZARKAMI I MASCARPONE

Delikatna i kremowa wątróbka z...

Risotto z cukinią i drobiowymi pałkami

Dodane przez: Jaga85

Risotto z cukinią i drobiowymi pałkami

To pomysł na pyszny i sycący obiad....

Krokiety z jarzynką i filetem drobiowym

Dodane przez: Agnieszka Rec

Krokiety z jarzynką i filetem drobiowym

Bardzo smaczne, a dzięki filetowi...

Ragout z kurczaka

Dodane przez: koma61

Ragout z kurczaka

Danie jest wyśmienite, często je...

wątróbka z papryką i pieczarkami

Dodane przez: capri

wątróbka z papryką i pieczarkami

szybkie, tanie i całkiem smaczne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE