Ragout z wątróbki i żołądkow drobiowych

  • wyświetlono: 606 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przepis z XIV wieku. Pochodzi z książki kuchnia średniowieczna.

20190925_154312
  • 8 porcje
  • 90min
  • Średni

Składniki

Po 250 g. Wątróbki i żołądkow drobiowych.
3 żółtka
100 g boczku
Pół łyżeczki mielonego cynamonu
Łyżeczka mielonego imbiru
2 mielone goździki
200 ml. Białego wina
1 cebula
Oliwa
Sól
Pieprz
Szklanka tłustej śmietany

Sposób przygotowania przepisu:

Ragout z wątróbki i żołądkow drobiowych

  • 1. Żołądki gotujemy do miękkości w 1,5 litra wody zmieszanej z winem. Dodajemy wątróbki i gotujemy jeszcze 5-10 minut. Wyjmujemy podroby z wywaru, siekamy i podsmażamy na oliwie z boczkiem pokrojonym w kostkę i cebula. Dodajemy przyprawy, rozbite widelcem żółtka, śmietanę. Dolewamy wywaru z gotowania , do uzyskania pożądanej konsystencji.

Porady

Gulasz Podajemy z kaszą

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Ragout z wątróbki

Komentarze

Podobne przepisy

Lemonato - ragout z warzyw

Dodane przez: Gregorhspeed

Lemonato - ragout z warzyw

Harmonijna kombinacja różnych warzyw,...

Risotto z cukinią i drobiowymi pałkami

Dodane przez: Jaga85

Risotto z cukinią i drobiowymi pałkami

To pomysł na pyszny i sycący obiad....

Wątróbka z jabłkiem i cebulką

Dodane przez: Futka

Wątróbka z jabłkiem i cebulką

Dzisiaj zapraszam na smaczną, prostą...

wątróbka z papryką i pieczarkami

Dodane przez: capri

wątróbka z papryką i pieczarkami

szybkie, tanie i całkiem smaczne...

Wątróbka z cebulką i szpinakiem

Dodane przez: evita0007

Wątróbka z cebulką i szpinakiem

Szpinak,wątróbka i cebula = pysznie...

Wątróbka z jabłkami i cydrem

Dodane przez: teresa-kr

Wątróbka z cydrem i jabłkami

Dla wielbicieli wątróbki drobiowej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE