Ragout z wątróbki i żołądkow drobiowych

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Przepis z XIV wieku. Pochodzi z książki kuchnia średniowieczna.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • Po 250 g. Wątróbki i żołądkow drobiowych.
    3 żółtka
    100 g boczku
    Pół łyżeczki mielonego cynamonu
    Łyżeczka mielonego imbiru
    2 mielone goździki
    200 ml. Białego wina
    1 cebula
    Oliwa
    Sól
    Pieprz
    Szklanka tłustej śmietany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ragout z wątróbki i żołądkow drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki gotujemy do miękkości w 1,5 litra wody zmieszanej z winem. Dodajemy wątróbki i gotujemy jeszcze 5-10 minut. Wyjmujemy podroby z wywaru, siekamy i podsmażamy na oliwie z boczkiem pokrojonym w kostkę i cebula. Dodajemy przyprawy, rozbite widelcem żółtka, śmietanę. Dolewamy wywaru z gotowania , do uzyskania pożądanej konsystencji.

Porady

Gulasz Podajemy z kaszą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować