Ragout z grzybów.

  • wyświetlono: 632 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zapobiegliwe gospodynie mogą wykorzystać jesienne zbiory grzybów, które mają zamrożone.

  • 40min

Składniki

1 kg różnych grzybów
2 cebule
2łyżki oleju
1 łyżka masła
2 ząbki czosnku
1łyżka koncentratu pomidorowego
50ml śmietany kremowej
200ml bulionu warzywnego
1łyżeczka mąki
sól, pieprz
natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Ragout z grzybów.

  • Jeszcze parują grzybki1. Oczyszczone grzyby smażymy razem z posiekaną cebulą ,aż odparuje płyn.
    Podsmażone grzyby posypać mąką, zalać bulionem, śmietanką, dodać czosnek ,koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz.
    Dusimy na małym ogniu pod przykryciem 20min,następnie odkrywamy i podgrzewamy ,aż sos zgęstnieje.
    Gotowe ragout posypujemy natką pietruszki i podajemy z ryżem lub jak kto woli...
    P.s.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa z lesnych grzybów z makaronem

Dodane przez: Bożena Z.

Zupa ze swiezych leśnych grzybów z makaronem

Po udanym grzybobraniu gdzie...

Pulpety w sosie z suszonych grzybów leśnych

Dodane przez: Martyna1991

Pulpety w sosie z suszonych grzybów leśnych

Delikatne pulpety wieprzowe w mocno...

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kotlety z suszonych grzybów

to danie sama wymyśliłam :)

Poledwiczki wieprzowe II

Dodane przez: Agiatis

Polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów

Delikatne, soczyste i jednocześnie...

Ogórkowe ragout z pulpecikami.

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ogórkowe ragout z pulpecikami z metki.

To danie dedykuję szczególnie zapracowanym....

.

Dodane przez: Anitka0804

Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych

Soczyste polędwiczki w aksamitnym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE