Ragout z grzybów.

  • wyświetlono: 505 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zapobiegliwe gospodynie mogą wykorzystać jesienne zbiory grzybów, które mają zamrożone.

  • 40min

Składniki

1 kg różnych grzybów
2 cebule
2łyżki oleju
1 łyżka masła
2 ząbki czosnku
1łyżka koncentratu pomidorowego
50ml śmietany kremowej
200ml bulionu warzywnego
1łyżeczka mąki
sól, pieprz
natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Ragout z grzybów.

  • Jeszcze parują grzybki1. Oczyszczone grzyby smażymy razem z posiekaną cebulą ,aż odparuje płyn.
    Podsmażone grzyby posypać mąką, zalać bulionem, śmietanką, dodać czosnek ,koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz.
    Dusimy na małym ogniu pod przykryciem 20min,następnie odkrywamy i podgrzewamy ,aż sos zgęstnieje.
    Gotowe ragout posypujemy natką pietruszki i podajemy z ryżem lub jak kto woli...
    P.s.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

warzywne ragout

Dodane przez: PolskaGotuje

słodko-kwaśne ragout z selerem naciowym

Ciekawa potrawa bezmięsna. Unikalne...

Ogórkowe ragout z pulpecikami.

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ogórkowe ragout z pulpecikami z metki.

To danie dedykuję szczególnie zapracowanym....

Tagliatelle z wołowym ragout na czerwonym winie

Dodane przez: PolskaGotuje

Tagliatelle z wołowym ragout na czerwonym...

Ten makaron jest po prostu przepyszny:)...

Bitki wieprzowe w sosie z suszonych grzybów

Dodane przez: edytaha

Bitki wieprzowe w sosie z suszonych grzybów

Bitki z wieprzowej szynki w aromatycznym...

kotlety mielone

Dodane przez: justi2401

Kotlety mielone z sosem z suszonych grzybów

Mieszkam blisko lasu, dlatego co...

Pulpety w sosie z suszonych grzybów leśnych

Dodane przez: Martyna1991

Pulpety w sosie z suszonych grzybów leśnych

Delikatne pulpety wieprzowe w mocno...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE