Ragout wołowe z żeberkami

5 (1 ocen)

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Idealne danie na zimowy obiad :)

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    1/2 kg wołowiny gulaszowej
    1 cebula
    2 marchewki
    2-3 łodygi selera naciowego
    2 garście suszonych grzybów
    1 kieliszek białego wina
    500 g passaty pomidorowej
    2-3 pomidory lub krojone w puszce
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    zioła prowansalskie
    mielony kumin
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ragu

Ragout wołowe z żeberkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, selera i marchewkę pokroić i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać wołowinę i pokrojone żeberka. Podsmażyć, podlać winem i odparować alkohol. Dodać namoczone wcześniej grzyby, passatę i pokrojone pomidory. Przyprawić i dusić lub zapiekać w przykrytym naczyniu około 3 godzin, do miękkości mięsa. Przed podanie można wyjąć kości z żeberek i pokroić mięso. Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina Żeberka Passata pomidorowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować