Ragout dyniowo schabowe

  • wyświetlono: 48 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Kolejne jesienne danie na bazie dyni i makaronu, wzbogacone o schab.

  • 2 porcje
  • 30min

Składniki

2 plastry schabu
30 dag dyni
cebula
2 liście laurowy
4 ziarenka ziela angielskiego
2 szklanki bulionu warzywnego
2 łyżki śmietany
sól
pieprz
ostra papryka
czosnek granulowany
olej
makaron muszelki

Sposób przygotowania przepisu:

Ragout dyniowo schabowe

  • 1. Schab pokroić w kostkę, doprawić papryką, czosnkiem, solą i pieprzem, polać olejem i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia Dynię obrać ze skórki, pokroić w niewielką kostkę. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić schab i dusić ok. 5 minut. Po tym czasie dodać cebulę, ziele angielskie, liść laurowy i dynię, podlać bulionem. Dusić do miękkości schabu i dyni. W razie konieczności podlewać bulionem. Kiedy wszystko będzie już miękkie dodać śmietanę i gotować ok. 2 minut. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

schabDyniaragout

Komentarze

Podobne przepisy

Ragout

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Ragout- królik duszony w winie

Mięso z królika jest bardzo delikatne...

ragout rybne

Dodane przez: deptusia

ragout rybne z warzywami na patelnie

delikatnie uduszona ryba w warzywach...

bitki schabowe

Dodane przez: kasienka1987

bitki schabowe

świetna odmiana dla znanego kotleta...

psari plaki

Dodane przez: Kasja1986

Psari plaki - greckie rybne ragout

Lekka potrawa z ryb morskich na...

Kotlety schabowe po parysku

Dodane przez: AnetaJ

Kotlety schabowe po parysku

Tradycyjne kotlety schabowe w nieco...

Zawijane schabowe

Dodane przez: Bellapi

Zawijane Schabowe

Wiadomo wszyscy kochamy schabowe....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE