Ragout dyniowo schabowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Kolejne jesienne danie na bazie dyni i makaronu, wzbogacone o schab.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 plastry schabu
    30 dag dyni
    cebula
    2 liście laurowy
    4 ziarenka ziela angielskiego
    2 szklanki bulionu warzywnego
    2 łyżki śmietany
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    czosnek granulowany
    olej
    makaron muszelki

Ragout dyniowo schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić w kostkę, doprawić papryką, czosnkiem, solą i pieprzem, polać olejem i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia Dynię obrać ze skórki, pokroić w niewielką kostkę. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić schab i dusić ok. 5 minut. Po tym czasie dodać cebulę, ziele angielskie, liść laurowy i dynię, podlać bulionem. Dusić do miękkości schabu i dyni. W razie konieczności podlewać bulionem. Kiedy wszystko będzie już miękkie dodać śmietanę i gotować ok. 2 minut. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy