Rafaello z lekko słoną nutą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne połączenie kramu budyniowego, wiórków kokosowych i krakersów. Ciasto bez pieczenia idealne na weekend. Polecam

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 650 ml mleka
    200 g krakersów
    150 g wiórków kokosowych
    140 g cukru
    100 g masła
    60 g budyniu waniliowego
    30 g mąki ziemniaczanej
    3 żółtka

Rafaello z lekko słoną nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 400 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W 200 ml zimnego mleka rozpuszczamy budyń, mąkę oraz żółtka. Do gotującego się mleka dodajemy zimne mleko. Gotujemy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy.
    Miękkie masło ucieramy. Dodajemy partiami zimny budyń. Do utartej masy budyniowej dodajemy wiórki kokosowe.
    Układamy krakersy. Na krakersach układamy1/3 masy kokosowej. Na masę kokosową układamy drugą warstwę krakersów. Na krakersy układamy kolejną warstwę masy kokosowej, na którą układamy trzecią warstwę krakersów. Na krakersach smarujemy ostatnią warstwę masy kokosowej. Rafaello najlepiej smakuje następnego dnia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy