Rafaello z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 30 min

pyszny i zdrowy deser dla całej rodziny

  • 30 min

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy jaglanej (lub pół szklanki kaszy jaglanej)
    4 łyżki mielonych migdałów
    2 łyżki miodu
    1 łyżka masła
    3 łyżki wiórek kokosowych+ do obtoczenia
    całe migdały do środka kulek

Rafaello z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
  • 2. Prawie ostudzoną (lekko ciepłą) mieszamy z resztą składników.
  • 3. Formujmy kuleczki, w środek dajemy cały migdal i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
  • 4. Gotowe schładzamy w lodówce co najmniej godzinę.

Porady

W zależności od kaszy może się okazać, że trzeba dodać więcej wiórek/mielonych migdałów do masy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy