Rafaello z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Rafaello z kaszy jaglanej to pyszna, zdrowa, choć nie do końca niskokaloryczna słodycz:). Na pewno jest zdrowszą alternatywną dla kupnych słodyczy i między innymi dlatego warto je przygotować. Smakuje nawet wielbicielom tradycyjnych słodkości.

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej
    2 szklanki mleka
    1 szklanka wiórków kokosowych + 1/4 szklanki do obtoczenia
    3 łyżki miodu

Rafaello z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną płuczemy pod zimną wodą. Przekładamy do garnka, dodajemy 1 szklankę wiórków kokosowych, mleko i mód. Gotujemy często mieszając aż kasza wchłonie całą wodę.
  • 2. Kiedy masa przestygnie, ale będzie jeszcze ciepła, formujemy z niej małe kulki, które obtaczamy w wiórkach. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc - mocno schłodzone smakują najlepiej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy