Rafaello w 15 minut! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa kokosowa. Płatki ryżowe wsypujemy do garnuszka i zalewamy dwiema szklankami ciepłej wody, zagotowujemy. Gdy płatki wchłoną częściowo wodę, dolewamy mleko i dokładnie mieszamy. Na tym etapie dodajemy również olej kokosowy i dosypujemy wiórki kokosowe, ponownie zagotowujemy. Pod koniec słodzimy i ponownie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia.
2.Spód. Płatki pełnoziarniste drobno rozkruszamy, łączymy z roztopionym olejem kokosowym i odrobiną mąki. Wykładamy i dociskamy na dnie formy (najlepiej mała, kwadratowa) wyłożonej folią aluminiową/papierem do pieczenia. Na przygotowanym spodzie wylewamy kokosową masę, delikatnie rozprowadzamy i wyrównujemy. Oprószamy odrobiną wiórków kokosowych i odstawiamy do lodówki na min. godzinę przed podaniem.
Komentarze