Rafaello w 15 minut!

4.5 (177 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ultra lekkie, bardzo kokosowe i przepyszne....

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kokosowa masa

    2 szklanki płatków ryżowych
    2 szklanki mleka* + 2 szklanki wody
    niepełna szklanka płatków kokosowych
    2-3 łyżki oleju kokosowego
    7-8 łyżek drobnego cukru pudru lub innego słodzidła

    spód

    ok 1,5 szklanki płatków pełnoziarnistych* (u mnie Sante Fit)
    2 łyżki oleju kokosowego
    odrobina mąki (u mnie ryżowa)
    *możecie użyć dowolnego musli, najlepiej z suszonymi owocami
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Rafaello

Rafaello w 15 minut! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa kokosowa. Płatki ryżowe wsypujemy do garnuszka i zalewamy dwiema szklankami ciepłej wody, zagotowujemy. Gdy płatki wchłoną częściowo wodę, dolewamy mleko i dokładnie mieszamy. Na tym etapie dodajemy również olej kokosowy i dosypujemy wiórki kokosowe, ponownie zagotowujemy. Pod koniec słodzimy i ponownie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia.
  • 2. Spód. Płatki pełnoziarniste drobno rozkruszamy, łączymy z roztopionym olejem kokosowym i odrobiną mąki. Wykładamy i dociskamy na dnie formy (najlepiej mała, kwadratowa) wyłożonej folią aluminiową/papierem do pieczenia. Na przygotowanym spodzie wylewamy kokosową masę, delikatnie rozprowadzamy i wyrównujemy. Oprószamy odrobiną wiórków kokosowych i odstawiamy do lodówki na min. godzinę przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować