Rafaello porzeczkowe

5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Pyszne i szybkie ciasto bez pieczenia lekko kwaskowe z chrupiącymi wiórkami kokosowymi w połączeniu ze słonymi krakersami smak jest niepowtarzalny. Polecam

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 litr mleka
    1 szklanka cukru
    Cukier waniliowy
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    4 łyżki mąki pszennej
    300g masła
    200g wiórek kokosowych
    Dodatkowo
    150 g wiórek kokosowych
    0,5l słoiczek dżemu z czarnej porzeczki
    500g ciastek krakersów
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta bez pieczenia

Rafaello porzeczkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa budyniowa. Połowę mleka zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym do pozostałego mleka dosyp obie mąki i dokładnie wymieszaj dolej do gotującego się mleka ugotuj budyń .Przykryj folią spożywczą i zostaw do ostygnięcia.
  • 2. Masło utrzyj dodaj zimny budyń na koniec dosyp wiórki kokosowe.
  • 3. Blaszkę o wymiarach 29x30 wyłóż folia aluminiową na dnie ułóż warstwę krakersów, na krakersy podaruj część drzemy ,krem podziel na 3 części .Na dżemie posmaruj pierwsza część kremu i tak samo postępuj do wyczerpania składników. Krakersy, dżem, krem.
  • 4. Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni na złoty kolor posyp wierzch Rafaello. Schładzaj w lodówce. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować