Pyszne i szybkie ciasto bez pieczenia lekko kwaskowe z chrupiącymi wiórkami kokosowymi w połączeniu ze słonymi krakersami smak jest niepowtarzalny. Polecam
Rafaello porzeczkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa budyniowa. Połowę mleka zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym do pozostałego mleka dosyp obie mąki i dokładnie wymieszaj dolej do gotującego się mleka ugotuj budyń .Przykryj folią spożywczą i zostaw do ostygnięcia.
2.Masło utrzyj dodaj zimny budyń na koniec dosyp wiórki kokosowe.
3.Blaszkę o wymiarach 29x30 wyłóż folia aluminiową na dnie ułóż warstwę krakersów, na krakersy podaruj część drzemy ,krem podziel na 3 części .Na dżemie posmaruj pierwsza część kremu i tak samo postępuj do wyczerpania składników. Krakersy, dżem, krem.
4.Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni na złoty kolor posyp wierzch Rafaello. Schładzaj w lodówce. Smacznego.
Komentarze