RAFAELLO PANCAKES / RACUSZKI KOKOSOWO – MIGDAŁOWE

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przyrządzone na mleku kokosowym i wypełnione po brzegi chrupiącymi płatkami migdałów i prażonym kokosem.Podane z kleksem bitej śmietany są fantastycznym pomysłem na słodki obiad zarówno dla dzieci , jak i dorosłych.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * mąka pszenna – 120 g

    * mleko kokosowe – 0,5 szkl

    * mleko – 1 szkl

    * wiórki kokosowe – 0,5 szkl

    * płatki migdałów – 1/4 szkl

    * duże jajko – 1 szt

    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

    * cukier – 2 łyżki

    * sól – 1 szczypta

    * olej do smażenia

Rafaello pancakes / racuszki kokosowo – migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą.

    Dodajemy mleko zwykłe i mleko kokosowe oraz płatki migdałów i kokos.

    Wbijamy jajko i wszystko razem dokładnie mieszamy.

    Jeśli zobaczymy , że ciasto jest zbyt gęste dolewamy jeszcze odrobinę mleka.

    Smażymy na rumiano na mocno rozgrzanym oleju.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy