RAFAELLO NA KRAKERSACH

  • wyświetlono: 1866 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Dla małych i dużych łasuchów.

Składniki

3 paczki krakersów( kilka sztuk odkładamy do posypki), 1 litr mleka, 2 budynie waniliowe z cukrem, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, ¾ szklanki cukru kryształu, 1 cukier waniliowy, 25 dag masła, 20 dag wiórek kokosowych.

Sposób przygotowania przepisu:

RAFAELLO NA KRAKERSACH

  • 1. Z mleka proszku budyniowego, mąki ziemniaczanej i cukru kryształu i cukru waniliowego gotujemy budyń. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodajemy 15 dag wiórek kokosowych i całość dokładnie mieszamy. Blaszkę o wymiarach 30x 20 wykładamy folią aluminiową następnie na dnie blaszki układamy warstwę krakersów, na to wykładamy masę i przykrywamy warstwą krakersów ( układamy tak aż skończą się na nam krakersy, trochę masy zostawiamy na wierzch). Pozostałe wiórki kokosowe podsmażamy na patelni, aż się zrumienią. Następnie łączymy wiórki kokosowe z pokruszonymi krakersami i posypujemy wierzch ciasta.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciewiórki kokosowekrakersyciasta bez pieczenia

Komentarze

Podobne przepisy

RAFAELLO NA KRAKERSACH – kokosowy deser w słoiczku

Dodane przez: Ostra Na Słodko

RAFAELLO NA KRAKERSACH – kokosowy deser w...

Połączenie fantastycznego, słodkiego,...

Dodane przez: Monichula

Studenckie Rafaello na krakersach

Ciasto łatwe, szybkie i co najważniejsze...

image-0erx3xl

Dodane przez: angelikaaaa99

Rafaello z krakersów

Zawsze, gdy pytam jakie ciasto...

Rafaello

Dodane przez: AgaKar

Rafaello na biszkopcie

Przepyszne ciasto na domowe imprezy....

Napoleonka

Dodane przez: Ania1408

Napoleonka na krakersach

Szybki sposób na coś słodkiego.

Napoleonka na krakersach

Dodane przez: akrobatka22

Napoleonka na krakersach

Klasyczna napoleonka na krakersach....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE