PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874RAFAELLO NA KRAKERSACHhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/90/26ae0caaf768dbc2baf18f8ab14d99041605d49a.jpeg16001200http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/rafaello-na-krakersach-8
3 paczki krakersów( kilka sztuk odkładamy do posypki), 1 litr mleka, 2 budynie waniliowe z cukrem, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, ¾ szklanki cukru kryształu, 1 cukier waniliowy, 25 dag masła, 20 dag wiórek kokosowych.
Sposób przygotowania przepisu:
RAFAELLO NA KRAKERSACH
1.
Z mleka proszku budyniowego, mąki ziemniaczanej i cukru kryształu i cukru waniliowego gotujemy budyń. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodajemy 15 dag wiórek kokosowych i całość dokładnie mieszamy. Blaszkę o wymiarach 30x 20 wykładamy folią aluminiową następnie na dnie blaszki układamy warstwę krakersów, na to wykładamy masę i przykrywamy warstwą krakersów ( układamy tak aż skończą się na nam krakersy, trochę masy zostawiamy na wierzch). Pozostałe wiórki kokosowe podsmażamy na patelni, aż się zrumienią. Następnie łączymy wiórki kokosowe z pokruszonymi krakersami i posypujemy wierzch ciasta.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze