Ciasto Rafaello na krakersach

  • wyświetlono: 1228 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Słodkość przełamana słonymi krakersami

  • 40min

Składniki

* przepis na kwadratową blachę 21x21:
1 opakowanie słonych krakersów
1 żółtko
2 szkl. mleka
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
2 czubate łyżki mąki pszennej
1 cukier wanilinowy
0,75 szkl. cukru
175g margaryny
200g wiórków kokosoych

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto Rafaello na krakersach

  • 1. Jedną szkl. mleka gotujemy, a drugą mieszamy z żółtkiem , cukrami i mąkami. Gdy mleko się zagotuje dodajemy masę budowanią i gotujemy. Po ugotowaniu studzimy budyń a następnie miksujemy go dodając po łyżcze do utartrej margaryny. Na koniec dodajemy 150g wiórków kokosowych i razem mieszamy.
  • 2. Na blachę wykładamy warstwę krakersów, na to dajemy 1/3 kremu budyniowego, kolejną warstwę krakersów i kremu budyniowego, krakersy i ostatnia częśc kremu budyniowego. Wierzch posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Całość chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

image-142aa9h

Dodane przez: Teodorka

Ciasto rafaello

Ciasto które wprost rozpływa się...

ciasto

Dodane przez: Babcia Tereska

CIASTO RAFAELLO

Inspiracją do upieczenia ciasta,...

Ciasto Rafaello

Dodane przez: Ola1984

Ciasto Rafaello

Jedno z moich ulubionych ciast....

Ciasto rafaello z brzoskwiniami na herbatnikach

Dodane przez: akrobatka22

Ciasto rafaello z brzoskwiniami na herbatnikach

Wysokie, powiedziałabym nawet,...

image-25o4mm4

Dodane przez: mag123

Ciasto na krakersach z masą budyniową

Doskonałe ciasto na niedzielny...

Rafaello - ciasto bez pieczenia

Dodane przez: StudentsKitchen

Rafaello - kokosowe ciasto bez pieczenia

Rafaello - kokosowe ciasto bez...