Rafaello na herbatnikach

4.5 (165 ocen)

  • 25 min

W moim domu często króluje to ciasto.

  • 25 min

Składniki:

  • mleko 2 i 1/2 szkl
    żółtka 3 szt
    mąka 2 łyżki
    mąka ziemniaczana 3 łyżki
    cukier waniliowy 1 szt
    cukier 1 szkl
    masło 300 g
    wiórki kokosowe 250 g
    herbatniki 4 paczki
    spirytus do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rafaello na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 1/2 szkl mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną.
    2 szkl mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszaną mąkę z żółtkami i ugotowaćz tego budyń.
    Masło utrzeć dodając po łyżce wystudzonego budyniu.
    Na końcu dodać kokos i spirytus.
    Na blasze położyć herbatniki.
  • 2. 1-herbatniki
    2-masa
    3-herbatniki
    4-masa
    5-herbatniki
    6-masa
    Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
    Włożyć do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować