- 0,5 l śmietany 30 %
- 2 śnieżki na mleko
- 2 fixy do śmietany
- 2 białe czekolady
- 2 paczki kokosu ( czyli 200 g)
dodatkowo:
- 1 czekolada mleczna
- płatki migdałowe
Sposób przygotowania przepisu:
Rafaello
1.
Biszkopt: Jajka z cukrem ubijamy na sztywną pianę. Następnie wsypujemy resztę składników. Wymieszamy i wylewamy na tortownicę (28 cm). Blachy nie smarujemy. Pieczemy w 180 C, 20 minut.
Masa: Śmietanę wlać do miski, wsypać śnieżkę. Ubijać około 5 minut. Dodać fixy, chwilę ubijać.
Białą czekoladę rozpuścić, a gdy ostygnie dodawać po łyżce do masy ciągle mieszając. Na koniec wsypać kokos. Wymieszać delikatnie łyżką.
Masę wyłożyć na ostudzony biszkopt. Posypać płatkami migdałowymi i polać rozpuszczoną czekoladą. Wstawić do lodówki i schłodzić.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze