Rafaello

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jest to ciasto, które często jadłam u Teściowej, a ona zawsze wie jak rozpieszczać moje podniebienie:)

  • 60 min

Składniki:

  • 300 ml śmietany kremówki
    2 śnieżki
    200 g kokosu
    2 białe czekolady
    5 jajek
    5 łyżek cukru
    5 łyżek mąki tortowej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem. Dodawać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem. Wylać na papier do pieczenia i piec do suchego patyczka (w temp.170 C ok.20-25 min.) Wystudzić.
  • 2. Czekoladę stopić w kąpieli. Odstawić do wystudzenia. Kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodać śnieżki i dalej ubijać. Dalej miksując na najnizszych obrotach dodawać czekoladę oraz kokos. Wymieszać i wyłożyć na biszkopt.
    Udekorować płatkami migdałowymi lub kokosem.

Porady

Biszkopt upiec najlepiej dzień wcześniej, żeby nie opadł pod wpływem cięzaru masy kokosowej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy