Rafaello

  • wyświetlono: 1581 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Jeśli lubicie kokosowe bounty i białą czekoladę to jest to ciasto dla Was ;)

MarzenaM
  • 90min

Składniki

Biszkopt:
4 jajka
1 szklanka cukru
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa:
400 ml śmietanki słodkiej 30%
2 tabliczki białej czekolady
3 śnieżki na mleko
200 gram wiórek kokosowych

dżem jabłkowy lub brzoskwiniowy lub morelowy
płatki migdałów do posypania

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Rafaello

  • 1. Ciasto:
    ubijamy całe jajka z cukrem aż do uzyskania jasnej, puszystej masy. Mieszamy mąki z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do ciasta cały czas ubijając.
    Pieczemy w 180 st do suchego patyczka (ok 15-20 minut)
  • 2. Masa:
    śmietanę i czekoladę rozpuszczamy razem na małym ogniu. Studzimy i miksujemy dodając stopniowo śnieżki. Po ubiciu dodajemy wiórki kokosowe.
  • 3. Biszkopt można posmarować dżemem. Na dżem wykładamy masę kokosową i posypujemy płatkami migdałów.
    Odstawiamy do lodówki, żeby masa stężała. Najlepiej smakuje dobrze schłodzone.

    Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciena słodkociastakokosbiała czekolada
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-142aa9h

Dodane przez: Teodorka

Ciasto rafaello

Ciasto które wprost rozpływa się...

ciasto

Dodane przez: Babcia Tereska

CIASTO RAFAELLO

Inspiracją do upieczenia ciasta,...

Tak wygląda upieczone i pokrojone ciasto "Rafaelo"

Dodane przez: madzia27pl

Ciasto "Rafaello"

Wykonania tego ciasta nauczyła...

Ciasto Rafaello

Dodane przez: Ola1984

Ciasto Rafaello

Jedno z moich ulubionych ciast....

Ciasto ,, Rafaello ''

Dodane przez: BABECZKA 35

Ciasto "Rafaello"

Ciasto ,, Rafaello '' to niezwykle...

rafaello

Dodane przez: Anna0407

ciasto rafaello

Bardzo lubię jeść ciasto rafaello