Ciasto rafaello

4.49 (182 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Rafaello lekkie przyjemne ciasto nadając się na każdą okazję. Łatwe w przygotowaniu nawet dla osoby zaczynającej pieczenie

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    • 7 jaj, w temp. pokojowej
    • 1 szklanka (200 g) cukru
    • 1 szklanka (144 g) mąki pszennej
    • 1/3 szklanki (50 g) mąki ziemniaczanej
    Masa:
    • 2 śmietany 30%
    • 3 śmietan fix
    • 1 opakowanie wiórek kokosowych
    • 1opakowaniemigdalow
    • 1 biala czekolada
    • 2 łyżki cukru pudru
    • Puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Rafaello Jajko

Ciasto rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt upiecz (Białka ubić na sztywno, następnie dodawać po łyżce cukier cały czas dokładnie ubijając. Wciąż miksując dodawać stopniowo żółtka. Ubijać jeszcze przez około 5-10 minut aż piana będzie bardzo puszysta i gęsta. Im dłuższe ubijanie tym lepiej.Piekarnik rozgrzać do 180* piec około 30 minut)
  • 2. Biszkopt przekrój na dwie części. Na ponczuj sokiem z brzoskwiń
  • 3. Śmietanę ubij ze śmietan fixami. Dodaj cukier puder i pomału dodawaj rozpuszczoną, przestudzoną białą czekoladę. Po ubiciu śmietany pomału dodaj 1/2 paczki wiórek kokosowych i migdałów. Delikatnie wymieszaj masę
  • 4. Na jedną cześć biszkoptu wyłóż polowe masy przykryj druga częścią i na wierzch daj resztę masy. Górę udekoruj wiórkami kokosowymi i migdałami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka Migdały Śmietana Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować