Rafaello

  • wyświetlono: 1019 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

ciasto zawsze zachwyca domowników i gości

IMG_20190721_120503
  • 30min

Składniki

masło roślinne 1 opakowanie
margaryna Kasia 1/2 kostki
mąka pszenna 5 łyżek
mąka ziemniaczana 3,5 łyżki
mleko 3 szkl
cukier 1 szkl
żółtka 4 szt
cukier waniliowy 1 torebka
wiórki kokosowe 20 dag
krakersy 2 opakowania

Sposób przygotowania przepisu:

Rafaello

  • rafaello1. W jednej szklance mleka rozrabiamy obie mąki i żółtka. Resztę mleka zagotowujemy z cukrami i dodajemy masę żółtkową, podgrzewamy na małym ogniu do chwili zgęstnienia. Studzimy masę.
    Masło i Kasię miksujemy dodajemy do niej po trochu budyniu ( koniecznie zimny żeby się masa nie zważyła). na koniec wsypujemy wiórki kokosowe.
    Na blaszce układamy krakersy, na to połowę masy, znowu krakersy-masę-krakersy i małą ilością masy smarujemy wierzch. Wstawiamy do lodówki by ciasto się ścisnęło.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciekonkurs_desery

Komentarze

Podobne przepisy

Rafaello

Dodane przez: dagita

Rafaello

Przepis mamy, który lekko zmodyfikowałam.

Rafaello

Dodane przez: ilona_sabak

Rafaello

Polecam to ciasto ponieważ jest...

Rafaello

Dodane przez: judik

Rafaello

Pyszne ciasto dla wielbicieli kokosowych...

Rafaello

Dodane przez: PolskaGotuje

Rafaello

Wiernie odtworzona wersja cukierków...

rafaello

Dodane przez: adzia

Rafaello

Jest tak pyszne że znikło w kilka...

RAFAELLO

Dodane przez: Beata5

RAFAELLO

najlepsze :)

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE