Rafaello

4.5 (166 ocen)

  • 30 min

ciasto zawsze zachwyca domowników i gości

  • 30 min

Składniki:

  • masło roślinne 1 opakowanie
    margaryna Kasia 1/2 kostki
    mąka pszenna 5 łyżek
    mąka ziemniaczana 3,5 łyżki
    mleko 3 szkl
    cukier 1 szkl
    żółtka 4 szt
    cukier waniliowy 1 torebka
    wiórki kokosowe 20 dag
    krakersy 2 opakowania
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rafaello 1. W jednej szklance mleka rozrabiamy obie mąki i żółtka. Resztę mleka zagotowujemy z cukrami i dodajemy masę żółtkową, podgrzewamy na małym ogniu do chwili zgęstnienia. Studzimy masę.
    Masło i Kasię miksujemy dodajemy do niej po trochu budyniu ( koniecznie zimny żeby się masa nie zważyła). na koniec wsypujemy wiórki kokosowe.
    Na blaszce układamy krakersy, na to połowę masy, znowu krakersy-masę-krakersy i małą ilością masy smarujemy wierzch. Wstawiamy do lodówki by ciasto się ścisnęło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować