Rafaello

  • wyświetlono: 314 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Kolejna odsłona ciasta z kokosem

20953656_1606540569410013_864419346695842915_n
  • 30min

Składniki

1.Ciastka herbatniki
2.Dwie masy do karpatki (błyskawiczne)
3.Zimne mleko
4.Kostka miękkiego masła
5.Masa śmietankowa do tortu błyskawiczna
6.Olejek migdałowy
7.Posiekane migdały lub płatki migdałowe
8.Wiórki kokosowe

Sposób przygotowania przepisu:

Rafaello

  • 1. Herbatniki wykładamy na blaszce (ja użyłam blaszki 24 cm na 24 cm)
  • 2. Przygotowujemy masy karpatkowe według przepisu na opakowaniu ja dodałam zimnego mleka i zmiksowałam ,następnie dodałam półtora kostki miękkiego masła oraz kilka kropli olejku migdałowego.
  • 3. Na herbatniki nakładamy przygotowaną masę a na nią kładziemy kolejną warstwę herbatników
  • 4. Teraz przygotowujemy krem tortowy ja użyłam śmietankowego do którego dodałam kilka kropli olejku migdałowego i tak jak masę do karpatki zmiksowałam z zimnym mlekiem a następnie dodałam resztę masła
  • 5. Masę tortową wykładamy na herbatniki a następnie posypujemy ją migdałami oraz wiórkami kokosowymi
  • 6. Ciasto powinno przeleżeć w lodówce całą noc wtedy herbatniki zmiekną

Porady

Jeśli chcemy ciasto jest tego samego dnia herbatniki namaczamy w mleku wtedy szybciej zrobią się miekkie

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Placek z orzechami i masą krówkową

Dodane przez: Bo-Bożena

Rafaello

Szybki w wykonaniu kruchy placek...

Rafaello

Dodane przez: aniak

Rafaello

Przepis mam od bratowej.

Rafaello

Dodane przez: PolskaGotuje

Rafaello

Wiernie odtworzona wersja cukierków...

Rafaello

Dodane przez: judik

Rafaello

Pyszne ciasto dla wielbicieli kokosowych...

rafaello

Dodane przez: adzia

Rafaello

Jest tak pyszne że znikło w kilka...

RAFAELLO

Dodane przez: Beata5

RAFAELLO

najlepsze :)

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE