Rafaello

  • wyświetlono: 992 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 1

Delikatne, kokosowe z migdałami, a w smaku bardzo podobne do oryginału.

jaaaa

Składniki

wiórki kokosowe 200 dag
kostka masła
1 kieliszek wódki
250 dag mleka w proszku
1/2 opakowania herbatników maślanych ok 125 dag
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki wody
30 sztuk migdałów

Sposób przygotowania przepisu:

Rafaello

  • 1. Migdały zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na 5 minut odlewamy wodę i usuwamy skórkę. Herbatniki rozgniatamy na bardzo drobno. Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy ją do wrzenia wsypujemy cukier i mieszamy, aż cukier całkowicie się rozpuści. Odstawiamy do wystygnięcia.

    Do zimnego syropu dodajemy resztę składników z tym, że wiórków kokosowych tylko pól opakowania.Wszystko dokładnie ze sobą łączymy mieszając łyżką. Odstawiamy do lodówki na około 90 minut, po tym czasie formujemy z masy kulki wielkości orzechów włoskich, do każdej wkładając migdał.Starannie obtaczamy każdą kulkę w wiórkach kokosowych i wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. Spożywamy schłodzone.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycieDeserrafaellokokosmigdaly

Komentarze

Podobne przepisy

Rafaello

Dodane przez: dagita

Rafaello

Przepis mamy, który lekko zmodyfikowałam.

Placek z orzechami i masą krówkową

Dodane przez: Bo-Bożena

Rafaello

Szybki w wykonaniu kruchy placek...

Rafaello

Dodane przez: judik

Rafaello

Pyszne ciasto dla wielbicieli kokosowych...

rafaello

Dodane przez: adzia

Rafaello

Jest tak pyszne że znikło w kilka...

RAFAELLO

Dodane przez: Beata5

RAFAELLO

najlepsze :)

Raffaello

Dodane przez: kochampiec

Rafaello

Świetne połączenie słodko- słonych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE