Rafaello

5 (195 ocen)

Delikatne, kokosowe z migdałami, a w smaku bardzo podobne do oryginału.

Składniki:

  • wiórki kokosowe 200 dag
    kostka masła
    1 kieliszek wódki
    250 dag mleka w proszku
    1/2 opakowania herbatników maślanych ok 125 dag
    1/2 szklanki cukru
    1/2 szklanki wody
    30 sztuk migdałów
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na 5 minut odlewamy wodę i usuwamy skórkę. Herbatniki rozgniatamy na bardzo drobno. Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy ją do wrzenia wsypujemy cukier i mieszamy, aż cukier całkowicie się rozpuści. Odstawiamy do wystygnięcia.

    Do zimnego syropu dodajemy resztę składników z tym, że wiórków kokosowych tylko pól opakowania.Wszystko dokładnie ze sobą łączymy mieszając łyżką. Odstawiamy do lodówki na około 90 minut, po tym czasie formujemy z masy kulki wielkości orzechów włoskich, do każdej wkładając migdał.Starannie obtaczamy każdą kulkę w wiórkach kokosowych i wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. Spożywamy schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować