Rafaello

  • wyświetlono: 351 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Świetne połączenie słodko- słonych smaków!

kochampiec
  • 60min

Składniki

2 opakowania krakersów
300 g wiórków kokosowych
1 i 1/2 opakowania cukru waniliowego
3/4 l mleka
3 żółtka
1 i 1/2 opakowania margaryny
1 i 1/8 szklanki cukru
3 łyżki mąki
3 czubate łyżki budyniu śmietankowego

Sposób przygotowania przepisu:

Rafaello

  • 1. Żółtka ucieramy z 3/4 szklanki cukru i cukrem waniliowym. Dodajemy mąkę, budyń i 3/4 szklanki mleka. Miksujemy.
  • 2. Resztę mleka zagotowujemy z resztą cukru. Dodajemy masę żółtkową i gotujemy budyń. Studzimy. Margarynę ucieramy i stopniowo dodajemy budyń. Mieszkamy z 3/4 wiórków kokosowych.
  • 3. Dno formy keksowej wykładamy krakersami. Smarujemy 1/3 masy. Czynność powtarzamy dwukrotnie. Posypujemy resztą wiórków kokosowych. Schładzamy ok. 3 godzin. Smacznego !

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Rafaello

Dodane przez: dagita

Rafaello

Przepis mamy, który lekko zmodyfikowałam.

Rafaello

Dodane przez: PolskaGotuje

Rafaello

Wiernie odtworzona wersja cukierków...

Placek z orzechami i masą krówkową

Dodane przez: Bo-Bożena

Rafaello

Szybki w wykonaniu kruchy placek...

Rafaello

Dodane przez: judik

Rafaello

Pyszne ciasto dla wielbicieli kokosowych...

rafaello

Dodane przez: adzia

Rafaello

Jest tak pyszne że znikło w kilka...

RAFAELLO

Dodane przez: Beata5

RAFAELLO

najlepsze :)

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE