1.Ciasto:
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę wraz z cukrem, a następnie ciągle ubijając dodawać żółtka, a na koniec przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać, przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 180 st do tzw. "suchego patyczka"
2.Masa:
Połowę mleka zagotować z cukrem oraz cukrem waniliowym. W reszcie mleka roztrzepać żółtka oraz obie mąki i wlać do gotującego się mleka. Całość gotować energicznie mieszając, aż do uzyskania gęstego budyniu, który następnie odstawić do wystudzenia.
Masło utrzeć na puch i ciągle ucierając dodawać porcjami wystudzony budyń. A następnie nadal ucierając dodać wiórki kokosowe i advocaat.
3.Gotową masę rozsmarować na upieczonym i wystudzonym cieście.
Gotowe rafaello wstawić na noc do lodówki, aby masa dobrze stężała.
Komentarze