Rafaello

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne ciasto bez pieczenia :)

  • 60 min

Składniki:

  • - 2 i 1/2 szkl. słodkiego mleka
    - 3 żółtka
    - 2 łyżki mąki pszennej
    - 3 łyżki mąki ziemniaczanej
    - 1 cukier wanilinowy
    - 2/3 szkl. cukru
    - 30 dag masła
    - 25 - 30 dag kokosu
    - 4 duże paczki herbatników Leibnitz
    - kieliszek spirytusu do smaku

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 1/2 szkl. mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną.
    2 szkl. mleka zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń.
    Masło utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu. Na końcu dodać kokos i spirytus.
    Na blasze o wym 30x24 cm położyć papier do ciasta, na nim rozłożyć paczkę herbatników, nałożyć masę i znów herbatniki - mają być 4 warstwy.
    Na wierzch wyłożyć krem i posypać kokosem.
    Włożyć do lodówki i lekko przykryć folią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy