- 2 i 1/2 szkl. słodkiego mleka
- 3 żółtka
- 2 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 cukier wanilinowy
- 2/3 szkl. cukru
- 30 dag masła
- 25 - 30 dag kokosu
- 4 duże paczki herbatników Leibnitz
- kieliszek spirytusu do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
Rafaello
1.
W 1/2 szkl. mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną.
2 szkl. mleka zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń.
Masło utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu. Na końcu dodać kokos i spirytus.
Na blasze o wym 30x24 cm położyć papier do ciasta, na nim rozłożyć paczkę herbatników, nałożyć masę i znów herbatniki - mają być 4 warstwy.
Na wierzch wyłożyć krem i posypać kokosem.
Włożyć do lodówki i lekko przykryć folią.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze