Rafaello

4.5 (200 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Ciasto z kokosem i adwokatem, polecane szczególnie dla wielbicieli kokosu.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • - Biszkopt z 7 jaj.
    - 1/2 l kremówki (mocno schłodzona)
    - 2 śnieżki
    - 1 śmietana fix
    - 30 dag kokosu
    - 8 kieliszków adwokatów (1 mała butelka - ćwiartka)
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek, białka ubić z cukrem. Gdy białka z cukrem będą ubite, dodawać po 1 żółtku, cały czas ubijając. Delikatnie przesiewać mąkę, mieszając drewnianą łyżką. Masę wylać do blaszki wysmarowanej margaryną (wysmarować tylko dno, bez boków blaszki) i piec w temp 180 st C ok 25-30min. Delikatnie zdjąć górną warstwę (tylko brązowe upieczone).
  • 2. Ubić śmietanę kremówkę dodać śnieżki i śmietanę fix. Jak będzie ubite dodawać na przemian raz kokos, raz adwokat, raz pokruszony biszkopt, delikatnie mieszając drewniana łyżką.
  • 3. Gotową masę wyłożyć na upieczony biszkopt. Można zrobić polewę. Ciasto schłodzić w lodówce.

Porady

Wielkość blaszki: 24x39cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Alkohol Kokos Wiórki kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Urodziny Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować