Rafaello

  • wyświetlono: 3846 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

Domowe rafaello o mocno kokosowym smaku. Zamiast masła zastosowałam serek mascarpone, dzięki czemu pralinki są dużo lżejsze i bardziej kremowe.

  • 20min

Składniki

serek mascarpone, 250 g
wiórki kokosowe, 150 g
cukier, 1/2 szklanki
orzechy laskowe lub migdały, 15-20 szt.
herbatniki, 5 szt.

Sposób przygotowania przepisu:

Rafaello

  • Rafaello1. Serek wymieszać z cukrem. Następnie dodać zmiksowane herbatniki i ok. 50 g wiórek kokosowych, wymieszać. Z powstałej masy formować małe placuszki, na środku układać orzechy i utworzyć kulki. Każdą kulkę obtoczyć w pozostałych wiórkach. Rafaello przechowywać w lodówce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciemigdaływiórki kokosoweorzechyrafaelloserek mascarponekonkurs_desery

Komentarze

Podobne przepisy

Rafaello

Dodane przez: dagita

Rafaello

Przepis mamy, który lekko zmodyfikowałam.

Placek z orzechami i masą krówkową

Dodane przez: Bo-Bożena

Rafaello

Szybki w wykonaniu kruchy placek...

Rafaello

Dodane przez: judik

Rafaello

Pyszne ciasto dla wielbicieli kokosowych...

rafaello

Dodane przez: adzia

Rafaello

Jest tak pyszne że znikło w kilka...

RAFAELLO

Dodane przez: Beata5

RAFAELLO

najlepsze :)

Raffaello

Dodane przez: kochampiec

Rafaello

Świetne połączenie słodko- słonych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE