Radomianka z bakaliami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wspaniałe , kakaowe ciasto z ogromem bakalii. Taki kakaowy keks. Smaczne i szybkie do zrobienia ciasto. Ze stołu znika szybciej niż jest robione.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 jajka
    1/2 kostki margaryny
    1 szklanka cukru
    2 łyżki powideł śliwkowych
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka sody
    1 szklanka mleka
    20 dag. bakalii: orzechy, rodzynki,żurawina, suszone morele i śliwki
    Polewa:
    10 dag. czekolady
    3 łyżki mleka
    Dodatkowo:
    forma na ciasto wysmarowana tłuszczem i osypana bułką tartą
    posiekane bakalie do posypania ciasta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Radomianka z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Margarynę ucieram z cukrem na puszystą masę, ucierając dodaję jajka, powidła, kakao,mleko, mąkę zmieszana z sodą. Do tak przygotowanego ciasta dodaję pokrojone bakalie. Gotowe ciasto przelewam do foremki. Piekę 1 godzinę w temp. 180 stopni.
  • jk 2. Składniki polewy podgrzewam, mieszam, polewam wystudzone ciasto. Posypuję pokrojonymi bakaliami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować