Racuszki ziemniaczane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały nam z obiadu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków, 3 jajka, 4 płaskie łyżki mąki, 3 łyżki jogurtu, 5 dag drożdży, łyżka masła, sól, pieprz, olej do smażenia

Racuszki ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować i utłuc na puree. Dodać żółtka, śmietanę, drożdże. Wymieszać. Ubić pianę z białek i połączyć z masą ziemniaczaną. Uformować racuszki i smażyć na oleju na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy