Zapraszam na pyszne słodkie racuszki z kwaskowatym rabarbarem. Racuszki wyszły delikatne, puszyste oraz bardzo smakowite. Polecam na śniadanie lub podwieczorek.
Racuszki z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypujemy mąkę, drożdże i cukier, mieszamy. Następnie dodajemy jajko oraz ciepłe mleko, mieszamy. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. W tym czasie myjemy i delikatnie obieramy rabarbar a potem kroimy go w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej oraz nakładamy łyżką porcje ciasta na racuszki. Na każdym racuszku układamy szybko plasterki rabarbaru (przy przewracaniu racuszka na drugą stronę lekko go dociskamy do patelni). Smażymy racuszki z obu stron na złoty kolor na małym ogniu.
Komentarze