Racuszki z pieczarek z sosem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takie racuszki, to smaczny i szybki posiłek. Aromatyczny sos dopełnia całość.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g. pieczarek
    2 łyżki masła
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka jogurtu naturalnego
    1 szklanka kefiru
    2 jajka
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    ręcznik papierowy kuchenny do osączania
    siekany szczypiorek do posypania
    Sos:
    1 szklanka jogurtu greckiego
    2 łyżeczki cytrynowego pieprzu
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Dania główne Sosy

Racuszki z pieczarek z sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • JK 1. Jogurt, kefir, mąkę, jajka, natkę pietruszki, sól, pieprz miksuję mikserem. Odstawiam. Na maśle szklę pokrojoną cebulę i czosnek, dodaje pokrojone pieczarki, podsmażam, miksuję blenderem. Obie masy miksuję. Smażę racuszki na rozgrzanym oleju.
  • jk 2. Racuszki osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
  • jk 3. Składniki sosu mieszam, podaje z racuszkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować