Racuszki z jabłkami i cynamonem

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

szybkie, słodkie i proste

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    1,5 szklanki mleka
    1 szklanka wody gazowanej
    łyżeczka sody oczyszczonej
    2 jajka
    szczypta soli
    cukier waniliowy
    6 dużych jabłek
    cynamon mielony
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przystawki

Racuszki z jabłkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mleko, wodę , jajka , mąkę, cukier waniliowy , sodę, sól - mieszamy na idealnie gładką masę (gdy jest zbyt rzadka dodajemy jeszcze mąki), dodajemy cynamon, wg uznania zależy jak kto lubi ;jabłka obieramy i kroimy na plastry ; na patelni rozgrzewamy odrobinkę oleju i nalewamy ciasto , kładziemy nie za grube plastry jabłek ; smażymy z obu stron na złocisty kolor ; odsączamy z nadmiaru tłuszczu papierowym ręcznikiem ; podajemy na ciepło lub zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować