Racuszki z jabłkami i cynamonem

  • wyświetlono: 207 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

szybkie, słodkie i proste

  • 12 porcje

Składniki

3 szklanki mąki
1,5 szklanki mleka
1 szklanka wody gazowanej
łyżeczka sody oczyszczonej
2 jajka
szczypta soli
cukier waniliowy
6 dużych jabłek
cynamon mielony
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Racuszki z jabłkami i cynamonem

  • 1. mleko, wodę , jajka , mąkę, cukier waniliowy , sodę, sól - mieszamy na idealnie gładką masę (gdy jest zbyt rzadka dodajemy jeszcze mąki), dodajemy cynamon, wg uznania zależy jak kto lubi ;jabłka obieramy i kroimy na plastry ; na patelni rozgrzewamy odrobinkę oleju i nalewamy ciasto , kładziemy nie za grube plastry jabłek ; smażymy z obu stron na złocisty kolor ; odsączamy z nadmiaru tłuszczu papierowym ręcznikiem ; podajemy na ciepło lub zimno.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jabłkana słodkowegetariańskiekuchnia polskasmażonez_jabłkami

Komentarze

Podobne przepisy

racuchy

Dodane przez: PolskaGotuje

Racuszki z wędzoną makrelą

Pyszne racuszki z ciasta naleśnikowego...

image-0ao2ion

Dodane przez: Lodzia

Racuszki drobiowe z papryką.

Ten przepis część wymyśliłam sama...

Racuszki z kawiorem

Dodane przez: czarrna

Racuszki z kawiorem

Imprezowa przekąska

racuchy z dyni

Dodane przez: mariolka

Racuszki z dyni

Pyszne racuszki na słodko.

wątróbka drobiowa z jabłkami i żurawiną

Dodane przez: asiapolak

Wątróbka drobiowa z jabłkami i żurawiną.

Nie lubiłam wątróbki, ale ten sposób...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE