Racuszki z jabłkami

4.5 (148 ocen)

  • 40 min

Racuszki z jabłkami robi się szybko...ale zjada jeszcze szybciej.

  • 40 min

Składniki:

  • 3/4 szklanki mąki
    1/2 szklanki mleka
    3 jajka
    1 torebka cukru wanilinowego
    1 łyżeczka cukru
    1/2 szklanki oleju
    4 kwaśne jabłka
    2 łyżki cukru pudru

Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuszki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • racuszki 1. Jabłka obieramy ze skórki i miksujemy na jednolita masę. Dodajemy do nich cukier wanilinowy oraz cynamon, mieszamy. Mąkę, mleko, cukier i jaja, miksujemy. Następnie dodajemy cynamonowy mus jabłkowy i miksujemy około 1 minutę. Smażymy małe placuszki na rozgrzanym ogniu. Posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować