Racuszki z jabłami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Racuszki są przepyszne, nie chłoną tłuszczu. Moje dzieci je uwielbiają

  • 20 min

Składniki:

  • 1 szkl. mleka
    2 łyżeczki cukru
    1 cukier waniliowy
    szczypta soli
    1,5 - 2 szkl. mąki
    1/2 łyżeczki sody
    1 łyżka rodzynek
    1 jajko
    2 jabłka
    cukier puder do posypania
    olej do smażenia

Racuszki z jabłami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko z zółtkiem, cukrami oraz mąką wymieszaną z sodą ubić mikserem, dodać jabłka pokrojone w kosteczkę i rodzynki. Białko ubić na sztywną pianę z solą i delikatnie wymieszać łyżką drewnianą z ciastem. Racuszki kłaść łyżką na rozgrzany olej. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i obsypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy