Racuszki z gruszkami na jogurcie

3 (1 ocen)

Racuszki zawsze robiłam na zsiadłym mleku tym razem zrobiłam na jogurcie, wyszły bardzo smaczne i delikatne, najlepiej smakują polane sosem czekoladowym.

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
    1,5 szklanki jogurtu naturalnego
    2 jajka
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka cukru waniliowego
    3 gruszki
    Dodatkowo:
    sos czekoladowy
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Racuszki z gruszkami na jogurcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jogurt, jajka, proszek do pieczenia i cukier waniliowy, wszystko dokładnie miksujemy. Gruszki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy, łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Usmażone racuszki układamy na talerzu i polewamy sosem czekoladowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki Jogurt naturalny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować