Racuszki z gruszkami

0 (0 ocen)

  • 35 min

Bardzo lubię wykorzystywać owoce w swojej kuchni. Gruszki w racuszkach spisują się wyśmienicie.

  • 35 min

Składniki:

  • 3 jajka
    50 dag mąki
    1,5 szklanki ciepłego mleka
    1 łyżka proszku do pieczenia
    4 płaskie łyżki cukru
    2 duże gruszki
    olej do smażenia

Racuszki z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i powoli dodawać do masy jajecznej. Następnie dodać ciepłe mleko, aby uzyskać konsystencję budyniową. Na koniec wrzucić pokrojone w kostkę gruszki. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, na głębokiej patelni, tak aby racuszki uzyskały złoty kolor.

Porady

Racuszki można posypać do smaku cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy