Racuszki z fileta

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie bardzo dobre polecam i mozna przygotowac wcześniej

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
    2 pieczarki surowe
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki kukurydzy konserwowej
    3-4 jaja
    papryka może być surowa lub kilka płatów konserwowej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    można dodać 4 łyżki startego sera żółtego
    sól,pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Racuszki z fileta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • racuchy z fileta przed smażeniem 1. Fileta pokroić na kostkę,cebulę i paprykę w małą kostkę,pieczarki w plasterki,czosnek przecisnąć przez praskę i ser zetrzeć na dużych oczkach .Wszystkie składniki wymieszać dodać jajka i mąkę ziemniaczaną przyprawić wg uznania i odstawić go lodówki na 20 minut można na dłużej i smażyć na oleju

Porady

Fileciki można podać z ziemniakami a także zrobić sałatkę jarzynową czy tak jak ja przeważnie robię z selerem konserwowym, marchewka tarta ,kukurydzą i startym żółtym serem.Rewelacja.Z jednego fileta wychodzi 10 placków

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować