Racuszki z dyni

0 (0 ocen)

  • 45 min

smaczne i zdrowe

  • 45 min

Składniki:

  • - 1kg dyni
    - 2 jajka
    - 2 szkl. mąki
    - 1 łyżeczka curry
    - ½ łyżeczki tartego imbiru
    - ¼ litra kefiru
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 2 kwaśne jabłka
    - 2-3 łyżki mąki
    - olej do smażenia
    - konfitura z żurawiny

Racuszki z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynie i jabłka obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Startą dynię odciśnij na sicie. Połącz z jabłkiem, kefirem, proszkiem do pieczenia, jajkami, curry i imbirem. Wszystko dokładnie wymieszaj i jeśli jest zbyt rzadkie, zagęść, stopniowo dodając mąkę. Rozgrzej olej i powoli smaż placuszki na złoty kolor. Podawaj z żurawiną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy