Racuszki z boczkiem na wytrawnie

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sycące i smaczne racuszki z wędzonym boczkiem, marynowaną papryką, ogórkiem kiszonym i żółtym serem. Idealne z sosem jogurtowym i ulubioną sałatką :)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 cienkich plastrów wędzonego boczku
    3 strąki marynowanej papryki
    2 ogórki kiszone
    3 łyżki startego żółtego sera
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 jajka
    3-4 łyżki mąki
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Papryka marynowana Placki Ser

Racuszki z boczkiem na wytrawnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuszki z boczkiem na wytrawnie 1. Żółtka utrzyj z solą i pieprzem. Paprykę i ogórki osącz z zalewy i razem z boczkiem pokrój w kostkę. Dodaj do żółtek. Dorzuć starty, żółty ser, posiekaną natkę pietruszki i mąkę. Całość dokładnie wymieszaj, a na końcu dodaj ubitą na sztywno pianę z białek. Wszystko delikatnie wymieszaj.
  • Racuszki z boczkiem na wytrawnie 2. Na rozgrzanym oleju kładź dwie łyżki masy i formuj placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor, po czym osącz na papierowym ręczniku. Podawaj z jogurtowym sosem czosnkowym oraz ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek wędzony Ogórek Papryka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować